TikTok е много повече от кратките видеоклипове, които го накараха да

...
TikTok е много повече от кратките видеоклипове, които го накараха да
Коментари Харесай

TikTok или най-лесният начин да достигнете до поколението Z и милениалите

TikTok е доста повече от късите видеоклипове, които го накараха да победи в средата на пандемията. С повече от 100 милиона неповторими консуматори в Европа, най-голямата му публика е младежи от поколението Z (между 15 и 25 години), макар че към този момент е успял да обхване главните демографски групи, трансформирайки се в място за среща, където хора от всички възрасти се свързват и си сътрудничат при основаването на наличие.

" Ако сте малко или приблизително дружество и желаете да се обърнете към публика на възраст сред 16 и 25 години, би трябвало да сте там и да употребявате метода на пробите и грешките ", предлага Айнхоа Торрес, учител по обществени мрежи в частния испански университет " Сан Пабло " в Мадрид.

Торес акцентира обсега на наличието в тази обществена мрежа: " Все още няма доста компании, което допуска, че е по-евтино спрямо други платформи като Instagram или Фейсбук, които към този момент са изцяло пренаселени ". Според наблюдаване на английската компания за изследване на пазара Kantar, желанието на потребителите да купуват след разглеждане на реклама в TikTok е 2,6 пъти по-високо спрямо индустриалните стандарти. Освен това, техните реклами имат 3,7 пъти по-висок резултат върху приемането на марката от потребителите.

Мрежата предлага по-голям обсег от своите съперници. 100 милиона са уникалните потребители на TikTok в Европа. Но, несъмнено, не всичко върви добре. Торес твърди, че в случай че във видеото ви липсва съпричастност, полза или комизъм, то няма да успее и няма да бъдете запомнени.

" Всяка акция би трябвало да има съществена кукичка, способна да притегли вниманието на фена единствено за три секунди; ясно, директно известие със лична стойност, общи детайли като музика от личната библиотека на мрежата, в случай че е по-добре разпространявана, и изложение със съответни хаштагове, детайлизиращи наличието ", казва Валерия Гаридо, маркетинг специалист, който оказва помощ на бизнесмените да разширят мрежите си посредством видео. 

Една от характерностите на TikTok, която се прави оценка най-вече от рекламодателите, са неговите данни, които съгласно Кристобал Алварес, учител в Училището по бизнес ESIC, оферират доста мощна подробност. " Отвъд класическата рекламна метрика има още качествени детайли, които са може би най-подходящи за дребните и междинни предприятия ", споделя той. Благодарение на тези данни е допустимо да се мерят хората, които следва да купят, тези, които го вършат, и даже съответните визити в обещано пространство.

Shopify е интегрирал инструментите за приложение на къси видеа. " Изключително значимо е да можете да предоставите на фирмите нужните принадлежности, които мерят триумфа на техните акции по един елементарен метод ", споделя Лиза Фридрих, шеф отговарящ за дребните и междинни предприятия в TikTok Europe.

Сред тях се откроява неговият панел за разбор, посредством който фирмите могат да видят развиването на данните в действително време и да ги персонализират по аудитории, видеоклипове или комбинирайки разнообразни критерии, и дори изтеглянето на доклади, разграничени по разнообразни стойности. Възможно е проследяване на рекламите, с цел да се проучва държанието на потребителите посредством Pixel на мрежата - цифров инструмент, който следи по какъв начин посетителите взаимодействат с акцията, в това число реализации и дейности, авансово дефинирани от компанията.

Сред специфичните услуги, които обществената мрежа предлага, са центърът за познания, където дребните и междинни предприятия могат да намерят артикули, управления, принадлежности и препоръки, с цел да стартират да употребяват мрежата. Съществува и мениджър за реклами - инструмент за самообслужване, който улеснява дребния бизнес да основава и ръководи свои лични акции на платформата. Той включва помощни стратегии за елементарно основаване на видеоклипове, инструмент за прибавяне на тон, както и различни филтри, глас зад кадър и текстове с резултати на добавена действителност. 

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР